Imehea maitsega mustikakook maitseb kogu perele. Kooki saab valmistada värsketest või külmutatud marjadest. Mustikad võib asendada ka näiteks punase sõstraga. Enne sööma hakkamist on soovitav lasta koogil jahtuda. Koostisosadest jätkub 2 koogi valmistamiseks.
KOOSTISAINED
1 pakk Vilma Juubeli tordipulbrit
150 grammi võid
600 grammi vanilje kohupiima
4 muna
2 tl vaniljesuhkrut
8 tl suhkrut
500 grammi mustikaid
VALMISTUSJUHEND
Koostisosadest jagub kahe koogi valmistamiseks, kui kasutada koogivormi, mille läbimõõt on 26-27 cm.
1. Näpi külma või kuubikud ja tordipulber ühtlaseks puruks.
2. Suru 2/3 tainapurust kahe koogivormi põhja.
3. Vahusta munad suhkrutega. Sega hulka kohupiim ja vala segu võrdselt kahe koogivormi põhjale.
4. Jaota kohupiimasegu peale mustikad.
5. Kõige peale raputa allesjäänud 1/3 tainapurust (jaotatuna 2-le koogivormile).
6. Küpseta koogid koos või järgemööda ahjus 170 kraadi juures 40-45 minutit.
Enne serveerimist lase koogil jahtuda.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.